Sitten jälkiruokiin / kahvin kanssa

Ja tästä illanistujaisiin ja muihin vieraiden kestityksiin ….

 

Persikka-Aurajuusto-Paprika piirakka

Tästä annoksesta tulee yksi (1) iso uunipellillinen piirakkaa.
Halutessasi voi puolittaa annokset ja silloin saat normaalin piirakkavuokallisen.
 
 
Taikina:
 
200 g rasvaa
5    dl vehnäjauhoja
1    dl "mummonmuusi" jauhetta tai vastaava
2    tl leivinjauhetta
1    dl vettä
 
 
Täyte:
 
4 kananmunaa
2 prk kermaviiliä
2 kolmiota Aura-juustoa
2 paprikaa
1 tlk (iso) persikoita

Valmistus

Taikina:
Sekoita kuiva-aineet sekaisin, länttää rasvat ja vedet mukaan ja
Sinulla on sopiva taikina edessäsi, joka levitetään uunipellille.
 
Täyte:
Sekoita munat, kermaviili ja paloiteltu Aura-juusto sekaisin.
 
Viipaloi persikat ja silppua paprikat valmiiksi odottamaan…
 
Paisto:
Paista pelkkää pohjaa n. 10 min. ja sen jälkeen lisää täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripottele siliputut paprikat ja viipaloidut persikat päälimmäiseksi piirakkaan ja paista piirakka loppuun n. 20 min.
 
Huom !
 
Piirakka pitää syödä kylmänä, sillä se ei ole minkään makuista lämpimänä ! Mieluummin vasta seuraavana päivänä "jääkaappikylmänä"
Kategoria(t): Ruoka ja juomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Sitten jälkiruokiin / kahvin kanssa

  1. simotic sanoo:

    Niin, uunissa taisi olla +200 C lämpöä

Jätä kommentti